Untamed: Feral Factions Kickstarter

De nieuwe Nederlandse uitgever Grumpy Owl Games heeft vandaag de Kickstarter voor zijn eerste spel Untamed: Feral Factions gelanceerd. De uitgever noemt dit een shuffle-building game. Untamed combineert bekende elementen van collectible card games en voegt daaraan nieuwe elementen toe. De doos bevat alle kaarten, dus willekeurige boosters kopen is niet nodig. Doordat er negen verschillende facties in de doos zitten, kunnen de spelers meer dan tachtig verschillende decks samenstellen.

Om jouw deck te vormen, kies je drie verschillende dierenfacties uit. Je schudt alle kaarten van die facties in jouw deck. Elke factie heeft een stronghold. Doel van het spel is om de drie strongholds van jouw tegenstander uit te schakelen. Dit doe je door kaarten met dieren en voorwerpen te spelen en daarmee aan te vallen. Het spelsysteem gebruikt twee resources. Je moet kaarten uit je hand opofferen als power om andere kaarten te kunnen spelen. Daarnaast kent het spel support. Verslagen dieren en gebruikte voorwerpen komen op de aflegstapel terecht. Deze kaarten kun je uit het spel verwijderen om supportkosten te betalen. Hiermee kun je krachtige speciale eigenschappen van bepaalde kaarten activeren.

Untamed: Feral Factions is een ontwerp van Jeremy Falger en Milan Lefferts. Het spel is geschikt voor twee of drie spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 20-30 minuten. De Kickstarter loopt tot woensdag 3 juli. Het spel wordt naar verwachting in december 2019 geleverd.

Meer informatie: