Knister, Knaster….. Knuster?

White Goblin Games komt volgende week met de Nederlandstalige editie van Knaster, een roll & write dobbelspelletje uit de catalogus van NSV. Dit is een vervolg op Würfel Bingo/Knister. Jouw scoreblad bevat 5×5 velden, Aan het uiteinde van elke rij, kolom en diagonaal is een puntenwaarde van 5-10 afgebeeld. De actieve speler gooit de twee dobbelstenen en noemt de som van beide worpen. Iedere speler moet dit getal noteren of, als het reeds op zijn blad staat, omcirkelen. Heb je een complete rij, kolom of diagonaal gevuld en bevat deze een scorende pokercombinatie (bijv. een full house, een straat of drie gelijken), dan mag je meteen 1-3 extra getallen omcirkelen. Heb je een complete rij, kolom of diagonaal omcirkeld, dan omcirkel je de bijbehorende winstpunten aan het uiteinde. Wanneer iemand de vijfentwintig velden op zijn blad heeft gevuld, wordt het einde van het spel ingeluid. Dan krijg je de omcirkelde winstpunten plus één punt per omcirkeld veld.

Knaster is een ontwerp van Markus Schleininger, Reinhard Staupe en uiteraard Heinz Wüppen. Het spel is geschikt voor één of meer spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 15 minuten.

Meer informatie: