RoboRama Kickstarter

Anno 2019 worden we overspoeld door Kickstarters voor bordspellen. Wil je daar als spellenuitgever een beetje kans maken, lijkt een flitsende start met voldoende exposure tegenwoordig essentieel. De Nederlandse uitgever Pumpkin Games pakt het anders aan en is de Kickstarter voor een nieuwe editie van het bordspel RoboRama vandaag opvallend tam gestart. De vorige editie verscheen op Spiel 2014 (niet in 2015, zoals de Kickstarter abusievelijk meldt) bij PlayThisOne. De editie van Pumpkin Games bevat een nieuwe mini-uitbreiding, waarover men inhoudelijk helaas nog niets heeft te melden. De Kickstartercampagne loopt tot 29 juni.

RoboRama is een bordspel voor 2-4 spelers. Iedere speler bestuurt vier robots die naar de overkant van het speelbord racen. Je hebt een set kaarten waarmee jij jouw robots bestuurt. Het cijfer op de uitgespeelde kaart bepaalt hoeveel velden jouw robot moet bewegen. Gebruikte kaarten ben je tijdelijk kwijt. Je krijgt ze o.a. terug door jouw robots naar velden met het juiste cijfer te bewegen. Je bent daarom steeds op zoek naar de juiste combinatie van bewegingspunten en routes. Dit levert een uitdagend en tactisch spel op. Tijdens de race word je gehinderd door de robots van jouw tegenstanders en kun je hun robots blokkeren. Met de meegeleverde varianten kun je nog meer interactie toevoegen. Je wint het spel door jouw vier robots als eerste naar hun finishvelden te bewegen.

De Kickstarterpagina bevat een Engelstalige quote uit mijn recensie van het origineel. Opmerkelijk, omdat ik geen Engelstalige reviews schrijf en vooral omdat de uitgever niet even de moeite heeft genomen om mij hierover in te seinen.

Meer informatie: