16e Open NK Superschaak

Zaterdag 8 juni 2019 wordt de zestiende editie van het Open NK Superschaak gespeeld. Tegelijkertijd wordt er een Challengers toernooi gehouden voor beginnende (super) schakers of spelers die niet de ambitie hebben om Nederlands Kampioen te worden. Bij Superschaak speel je met speciale stukken, die de klassieke stukken vervangen. Op dit NK wordt gespeeld met (naar keuze) vier van de volgende zes superschaakstukken:

  • de Amazone (speelt als dame of paard)
  • de Femme Fatale (naast dit stuk mogen vijandelijke stukken niet slaan)
  • de Veteraan (speelt als koning of paard)
  • de Prinses (speelt als loper of paard)
  • de Keizerin (speelt als toren of paard)
  • de Raadgever (speelt als loper of koning)

Je hoeft niet sterk te schaken om mee te doen, ook thuisschakers doen mee. Het doel is plezier te hebben met experimenteren. Prijzenpot: een geldprijs voor de winnaar en superschaakstukken voor de overige deelnemers.

  • Locatie: Dorpshuis De Kern, Overtoom 18 in Castricum. 10 minuten lopen van het NS station.
  • Tijd: vanaf 11:30 uur, de eerste ronde start om 12:00 uur, prijsuitreiking circa 17:45 uur.
  • Kosten: zie onderstaande website.

Meer informatie: