Van Qwixx naar bloesem

White Goblin Games heeft afgelopen week een nieuw spel van Qwixx auteur Steffen Benndorf uitgebracht. Het kaartspel Ohanami bestaat uit een deck van 120 genummerde kaarten (1-120), waarbij elke kaart één van vier symbolen toont. Aan het begin van elk van de drie speelrondes krijgt iedereen tien handkaarten. Iedere speler kiest er twee en geeft de rest door naar de volgende speler. Alle spelers tonen hun twee gekozen kaarten, mogen er 0-2 uitspelen in hun eigen rijen en moeten de ongebruikte kaarten afleggen. Je mag een tuin met drie rijen vormen. Je start een rij met een willekeurige kaart, elke volgende kaart moet hoger zijn dan de hoogste of lager dan de laagste. Vervolgens herhaal je het draften en uitspelen van kaarten, totdat alle gedeelde kaarten zijn verbruikt. Na elke ronde krijgen de spelers drie punten voor elke kaart met een blauw symbool. Na de tweede en de derde ronde krijg je ook nog eens vier punten voor elke kaart met een groen symbool. Na de derde ronde is elke kaart met een grijs symbool zeven punten waard en leveren setjes roze symbolen een progressief oplopende hoeveelheid punten op. De tuinen van de spelers blijven het hele spel liggen.

Ohanami is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 20 minuten.

Meer informatie: