HOT Games gaat viraal

HOT Games heeft deze week de Nederlandstalige edities van het Spaanse kaartspel Virus! en de uitbreiding Virus! 2 uitgebracht.

Bij Virus! is het de bedoeling om als eerste een gezond lichaam te vormen. Hiervoor heb je vier verschillende gezonde organen nodig, één van elke kleur. Je hebt drie handkaarten en speelt elke beurt één kaart. Afhankelijk van de kaartsoort speel je de kaart voor je op tafel om jouw eigen gezonde lichaam te vormen of te beschermen, of op een orgaan van een tegenstander om deze te besmetten. Er zijn ook nog actiekaarten waarmee je bijvoorbeeld kaarten kunt stelen of organen kunt wisselen. Virus! is een luchtig kaartspel met een hoog ‘take that!’ gehalte.

Virus! is geschikt voor 2 tot 6 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten. Het spel is een ontwerp van Domingo Cabrero, Carlos López en Santi Santisteban.

Bij de uitbreiding Virus! 2 zijn de virussen gemuteerd en kun je deze alleen met experimentele medicijnen verwijderen (deze tellen als twee gewone medicijnen). Een ‘bionisch’ orgaan is immuun tegen elk virus, een hazmat-pak beschermt tegen een virus van medespelers, met de actiekaart ‘second-opinion’ kun je alle handkaarten van een medespeler wisselen.

Virus! 2 is geschikt voor 2 tot 6 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten. Je hebt het basisspel nodig om met Virus! 2 te kunnen spelen.

Meer informatie: