Port Royal breidt uit

999 Games heeft afgelopen donderdag de eerste uitbreiding van Port Royal binnengekregen. In dit kaartspel van de Oostenrijker Alexander Pfister trekt de actieve speler een voor een kaarten van een stapel en vormt daarmee een rij. Personages leg je in deze rij, een schip kun je ongemoeid in de rij leggen, of je kunt het aanvallen wanneer je genoeg sabels bezit. Een expeditie blijft naast de rij liggen, totdat iemand de voorwaarden vervult. Met een belastingkaart moet iedereen met 12 of meer munten de helft inleveren. Deze munten vind je op de achterzijde van de kaarten. Wanneer je een tweede schip met dezelfde kleur in de rij moet leggen, heb je jouw hand overspeeld en wordt de rij afgelegd. Wanneer je op tijd stopt, mag je kaarten uit de rij nemen (een of meer, afhankelijk van het aantal schepen). Schepen leveren geld op, personages kun je inhuren om van hun sabels en andere voordelen te profiteren. Jouw medespelers mogen tegen betaling de restjes oppakken. Via personages en expedities verdien je winstpunten.

Met de uitbreiding kun je naast de expedities ook opdrachten vervullen door de juiste personages te verzamelen. Hiermee verdien je munten en punten. Met deze uitbreiding kun je solitair, coöperatief of competitief spelen. De uitbreiding bevat ook nieuwe schepen en personages.

Meer informatie: