Drie nieuwe spellen bij HenMar Games

Ik ontving onlangs informatie van HenMar Games over drie nieuwe abstracte tweepersoonsspellen die onlangs in een beperkte eerste oplage zijn uitgebracht. Deze spellen zijn momenteel alleen verkrijgbaar bij de uitgever zelf, op spellenbeurzen en via de webshop.

Het idee voor Up & Across ontstond tijdens het kijken van een film waarin een bepaalde beweging te zien was. Deze beweging heeft de auteur deels gebruikt om het spel te ontwerpen. Doel van het spel is om twee van de drie tovenaars op jouw eigen toren naar de andere kant van het speelbord te krijgen. Uiteraard zijn er bepaalde bewegingsvoorwaarden. Je kunt van elkaars torens gebruikmaken om over te lopen, maar je moet wel op jouw eigen toren eindigen. Torens met tovenaars erop mogen niet bewegen. Een van de tovenaars kun je gebruiken om te blokkeren. Up & Across is een ontwerp van Ellis Hendriksen.

Het tweede spel Black Hole speelt zich af in de ruimte. Je controleert acht meteorieten, waarvan je er vier in ‘het zwarte gat’ moet laten verdwijnen. Dit spel is speelbaar op het bord van Up & Across, zodat je genoeg hebt aan de acht speelstukken wanneer je dat spel bezit. Black Hole is een ontwerp van Sven Wijnands.

Bij Heavy Traffic heeft iedere speler vier houten autootjes die over een speelbord van 8×8 velden naar de overkant bewegen, om daarna zo snel mogelijk terug te keren om de tegenstander te blokkeren. Dit spel ontstond tijdens een brainstormsessie aan de vooravond van Zuiderspel en is vervolgens op de beurs getest. Heavy Traffic is een ontwerp van Ellis Hendriksen & Sven Wijnands.

Meer informatie: