High Score/Würfel Bingo keert terug als Knister

White Goblin Games komt volgende week met Knister, een heruitgave van een roll & write dobbelspel van Heinz Wüppen. Dit spel is al twee keer met Nederlandstalige regels verschenen, in 2007 als High Score bij Ravensburger en in 2014 als Würfel Bingo bij Schmidt Spiele. Het materiaal van deze editie bestaat uit een scoreblok en twee zeszijdige dobbelstenen. Een speler gooit de twee zeszijdige dobbelstenen, waarna iedereen de som van de stenen op zijn eigen scorevel noteert. De puntentelling doet denken aan Yahtzee. Een full house, straat of vijf gelijken levert bijvoorbeeld veel punten op. De meeste punten krijg je voor een straat zonder 7. Het is zaak om jouw hoge rijtjes te noteren op de twee diagonale rijen, die leveren immers dubbele punten op. Knister is geschikt voor 1-12 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 15 minuten. Leuk dobbelspel!

Meer informatie: