Een nieuwe Drentse dierentuin

Zoals bekend heeft White Goblin Games moeite met de onafhankelijke toon van Bordspeler.nl, waardoor deze uitgever geen informatie verstrekt en nog steeds een Twitter-blokkade in de lucht houdt. Het zij zo, ik gun iedere gek zijn gebrek. Hun meeste nieuwe releases negeer ik gemakshalve op deze website, maar op afstand volg ik uiteraard wel wat er gebeurt. Wanneer er bijvoorbeeld iets opduikt van een sympathieke Duitse auteur als Michael Schacht, besteed ik er graag aandacht aan. Het immers niet de bedoeling dat derden slachtoffer worden van het Drentse gedrag.

Gelukkig snuffelt White Goblin Games graag rond op het kerkhof met uitgerangeerde 999 Games spellen. De Goblins blazen daar oude spellen nieuw leven in, waardoor toppers uit een vorig decennium in Nederland een tweede kans krijgen. Deze week hebben ze een nieuwe Nederlandstalige editie van Michael Schacht’s uitstekende bordspel Zooloretto uitgebracht. Dit is het Duitse Spiel des Jahres van 2007.

Iedere speler bezit een eigen dierentuin. Je probeert zoveel mogelijk bezoekers naar jouw dierentuin te lokken, die jou vervolgens winstpunten opleveren. Daartoe moet je de juiste dieren verzamelen. Als het je lukt om zeer veel dieren te verzamelen, is het verstandig om jouw dierentuin uit te breiden. Alleen dieren in de weiden leveren namelijk punten op, dieren in de stallen kosten je punten! Kleine verkoopstands in de buurt van de weiden leveren extra punten op.

De nieuwe editie van White Goblin Games bevat drie mini-uitbreidingen (het gorillaverblijf, drie speciale verblijven en drie speciale gebouwen). Als ik het goed heb begrepen (de informatievoorziening loopt immers niet op rolletjes) zijn bij de speciaalzaken extra bonustegels verkrijgbaar bij de aankoop van het spel. Ik heb geen idee hoe lang en onder welke voorwaarden die tegels beschikbaar zijn.

Zooloretto is een ontwerp van Michael Schacht. Het spel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 45 minuten.

Meer informatie: