Nieuwe buslijn naar Essen

Deze week kondigde Capstone Games, in samenwerking met de Nederlandse uitgever Splotter, een speciale ‘20th Anniversary Edition’ van Bus aan. Volgens de dienstregeling heeft deze nieuwe editie een aankomsttijd van ‘Spiel 2019’. Volgens de huidige planning komen er twee versies, deze luxe jubileumeditie en een ‘normale’ editie.

Bus is een bordspel over de ontwikkeling van een openbaarvervoersysteem in een groeiende stad. De inwoners besteden hun tijd aan het reizen van huis naar werk en via het café weer terug naar huis. Je beschikt over een gelimiteerde hoeveelheid actiepunten in de vorm van houten blokjes, waarmee je het gehele spel moet uitzingen. Die blokjes zet je in op de gewenste acties: routes leggen, een bus kopen, nieuwe gebouwen stichten, nieuwe passagiers in het spel brengen en passagiers vervoeren. Je kunt ook een blokje inzetten om de volgende ronde startspeler te zijn. Een speciale actie is het stoppen van de klok. Daarmee ontregel je de vervoersplanning van je medespelers, tegen inlevering van één winstpunt. Ik heb een van de eerste Splotter edities van het spel rond de eeuwwisseling met veel plezier op tafel gehad. Mooi dat dit leuke spel een nieuwe kans krijgt.

Bus is een ontwerp van Jeroen Doumen en Joris Wiersinga. Het spel is geschikt voor 3-5 spelers vanaf veertien jaar en heeft een speelduur van 120 minuten.

Meer informatie: