Spellenspektakel verhuist naar Utrecht

In december meldde ik al dat het Eindhovense Beursgebouw per 31 december 2019 zijn deuren zal sluiten. Hierdoor moest het Spellenspektakel noodgedwongen op zoek naar een nieuwe zaal. Noodgedwongen, omdat het team van het Beursgebouw desgevraagd altijd een uitstekende gastheer voor het Spellenspektakel is geweest.

De zoektocht van de beursorganisator heeft een droomlocatie opgeleverd, het Spellenspektakel verhuist naar de Jaarbeurs Utrecht. Om het feest compleet te maken, wordt deze verhuizing al met ingang van dit jaar doorgevoerd. Het Spellenspektakel 2019 zal op 9 en 10 november plaatsvinden in hal 8 van de Jaarbeurs. Voor de speelse veteranen onder ons, de congreszaal boven deze hal was vanaf het midden van de jaren negentig meer dan tien jaar het domein van de Ducosim spellenbeurzen.

“Beursgebouw Eindhoven is een fantastische locatie”, benadrukt Spellenspektakel-organisator Frank Bunnik. “We zouden graag nog een aantal edities in Eindhoven blijven, maar dat is helaas niet mogelijk. Hoewel we dit jaar nog voor een laatste keer gebruik zouden kunnen maken van de ruimte van Beursgebouw Eindhoven, is het beter om al dit jaar de overstap naar de Jaarbeurs te maken. Onze toekomst ligt in Utrecht.”

Ik vind de verhuizing met onmiddellijke ingang een verstandig besluit. Een laatste Spellenspektakel in een ten dode opgeschreven zaal had iets ongemakkelijks. Nu richt alle energie zich op een mooie nieuwe toekomst, in een stad en een regio waar veel wordt gespeeld. Kijk alleen maar naar de hoeveelheid spellenspeciaalzaken in deze stad. Door de centrale ligging en de goede bereikbaarheid met auto en OV (en voor ondergetekende de e-bike), wordt de beurs bovendien voor meer spelliefhebbers goed bereikbaar.

Voor spelers uit het Eindhovense achterland is het misschien even slikken, maar ook voor hen is Utrecht goed te doen. Bovendien worden de speelse Brabanders getroost met een bonus, Zuiderspel is met onmiddellijke ingang de grootste spellenbeurs van Zuid-Nederland!

De beursorganisator is druk bezig met de voorbereiding van een mooi spellenevenement. De nieuwe zaal biedt ruimte voor groei (Hal 8 is al 15% groter, om nog maar te zwijgen over het toekomstpotentieel van de rest van het complex). De komende maanden volgt meer leuk nieuws over het zesentwintigste Spellenspektakel.

Meer informatie: