Spieleautoren-Wettbewerb 2019

Het Spieleautoren-wettbewerb van de Duitse spellenclub Hippodice is een gerenommeerde wedstrijd voor spelauteurs, die dit jaar voor de 31ste keer is georganiseerd. Een jury van vakmensen uit met name de Duitse spellenbranche, sinds vorig jaar verrijkt met Paul Mulders van Quined Games, beoordeelt voor deze prijs nieuwe spelontwerpen van veelal aankomende auteurs. De ervaring leert dat sommige spellen enige tijd later bij een uitgever opduiken. De top drie van 2019 luidt als volgt:

  1. Time Strategy: Manhattan van Andrejus Avchimovičius (Litouwen)
  2. Streets of Chicago van Antoine Noblet (Duitsland)
  3. Fly or not? van Amir Salamati (Iran)

De speciale prijs voor de beste ‘longplayer’ gaat naar Trade n’ Raid van Torgeir Tjong (Noorwegen).

Op de website van Hippodice vind je een PDF-bestand met korte spelbeschrijvingen.

De jury van 2019: Johannes Natterer – Hans-im-Glück, Roland Goslar – HeidelBÄR Games, Wolfgang Lüdtke – Kosmos, Paul Mulders – Quined Games, David Junglas – Amigo, Jan Guijarro – Games4Gamers, André Bierth – Plan B Games, Daniel Gaca – Moses Verlag, Robert Schymiczek – ADC Blackfire, Uwe Mölter – Gst. „Stadt-Land-Spielt!“, Irina Filinberg – Ravensburger, Stefan Stadler – Pegasus Spiele.

Meer informatie: