Wingspan release party

Vrijdagavond organiseerde Spellenpoort Amersfoort een geslaagde release party voor het nieuwe 999 Games spel Wingspan. Aan vijf volle speeltafels vermaakten twintig spelers zich met vogels, eieren en wormpjes. In vier rondes werden soms lucratieve actiemotortjes opgebouwd en in gang gezet. Soms moesten spelers even wennen aan het spelsysteem, aan een andere tafel gingen doorgewinterde toernooispelers meteen los met leuke combo’s en slimme acties. Deze speelavond trok ook spelers uit andere delen van het land. Ik deelde aan het einde van de avond een speeltafel met gezellig volk uit Meppel en Dieren.

een volière vol spelers

een van de vijf speeltafels

Halverwege de avond werd het spel even onderbroken voor een leuke vogelquiz. Deze werd op een vlotte en informatieve manier geleid door vogelkenner en spelletjesliefhebber Walter Busse. De twee Meppelse trekvogels hadden de meeste vragen goed en wonnen een thematisch passend kwartetspelletje.

de quizmaster

twee vogelkenners

Michael en Diana van Spellenpoort Amersfoort waren gastheer- en –vrouw van deze geslaagde avond. De catering werd verzorgd door het naastgelegen Lunch & Borrel.

Michael wijst de weg

Omdat ik het spel al had gespeeld, heb ik het spel aan het begin van de avond een paar keer uitgelegd. Mijn eerste potjes Wingspan zijn me overigens goed bevallen. Dit is een leuke en redelijk toegankelijke engine builder, waarbij je via kaartcombinaties lucratieve actieketens probeert te vormen. Het spel is prachtig verzorgd, de afbeeldingen zijn een lust voor het oog.

Meer informatie: