Flora zegt het met bloemen

Asmodee NL heeft deze week het tweepersoonsspel Flora uitgebracht. Dit is de Nederlandstalige editie van Blossoms van de Poolse uitgever Rebel. In dit spel stellen de spelers boeketten samen. Midden op tafel liggen vier bloempotten. Boven elke pot ligt alvast een andere bloemsoort. Een pot heeft ruimte voor zes bloemkaarten. Iedere speler begint met twee gedekte kaarten en drie actiefiches. De actieve speler voert de gewenste hoeveelheid acties uit. Je mag desgewenst meerdere kaarten trekken, maar je beurt is meteen voorbij als je de nieuwe kaart niet kunt planten. Je mag één keer per beurt een passende handkaart toevoegen aan de zojuist verlengde bloem. Je kunt je beurt beëindigen door een bloem van minimaal twee kaartjes te snoeien en voor je neer te leggen of door te passen.

Eens per beurt, nadat je de eerste kaart hebt getrokken, mag je één actiefiche uitspelen op een bloempot zonder fiches. Tot jouw volgende beurt blokkeer je deze pot voor je medespelers en verder mag je de eigenschap van die pot gebruiken (een verkeerde bloem als joker toevoegen, negeer een onplantbare bloem tijdens het trekken, bekijk en sorteer de bovenste drie kaarten van het deck, voeg een kaart toe aan jouw hand). Het spel is voorbij wanneer de laatste kaart is getrokken. Dan scoor je 1-15 punten voor de lengte van elke door jou gesnoeide bloem en 1-15 punten voor het aantal verschillende bloemsoorten.

Flora is een ontwerp van Przemysław Fornal, Kajetan Kusina, Mateusz Pitulski en Kamil Rogowski. Het spel is geschikt voor twee spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten.

Meer informatie: