Nederlandse piraten in Valeria

Daily Magic Games heeft een nieuwe Kickstarter met Valeria: Card Kingdoms producten gelanceerd: de uitbreidingen Crimson Seas en Ward Towers en het spel Corsairs of Valeria. Laatstgenoemde is een bewerking van Wacky Pirates van de Nederlandse spelauteur Wouter van Strien. In dit spel staat een race van piraten centraal. Het is de bedoeling om als eerste zes schatkisten te vullen en de finish te bereiken. Jouw kapiteinskaart geeft je tijdens de race een unieke vaardigheid. Jouw actiemogelijkheden worden bepaald door vijf grote dobbelstenen. Met munten verdien je zilver, met rum mag je opnieuw gooien, met kanonnen val je handelsschepen aan of roof je zilver van je medespelers en met kaarten beweeg je jouw schip. De vervloekingen kosten jou zilver, wat vervolgens op Skull Island landt. Je registreert jouw zilver en rum op een schipbordje met twee draaischijven. Wanneer je vijf zilver bezit, wissel je het meteen in voor één schat. Degene die als eerste Skull Island bereikt, ontvangt de daar gestalde buit. Wanneer je hiermee jouw zesde schatkist weet te vullen, win je meteen. Zo niet, wordt een tweede etappe gevaren.

Corsairs of Valeria is geschikt voor 2-5 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 15-20 minuten. De Kickstarter loopt tot 26 maart, het spel wordt naar verwachting in november 2019 geleverd.

Meer informatie: