Michael Schacht’s Iwari op Kickstarter

De Spaanse uitgever ThunderGryph Games heeft vandaag een Kickstartercampagne gelanceerd voor Michael Schacht’s bordspel Iwari. Dit is een uiterlijk en inhoudelijk bewerkte heruitgave van zijn uitmuntende meerderhedenspel Kardinaal & Koning uit 2000. De kern van het spelsysteem is ongewijzigd: speel maximaal drie kaarten om maximaal twee speelstukken in één land te plaatsen. Er zijn nog steeds twee tellingen, waarbij je nu punten scoort voor tenten, ketens en totems. Het spel was ooit speelbaar vanaf drie spelers, nu kun je al met twee spelers aan de slag. De luxe versie van het spel bevat onder meer een volwaardige solovariant waarbij ‘the void’ zich over het bord uitbreidt. De luxe versie bevat verder een extra speelbord. Wanneer de Kickstartercampagne succesvol verloopt, komen nieuwe speelborden en varianten beschikbaar.

Iwari is ontworpen door Michael Schacht en geïllustreerd door Mateusz Mizak. Het spel is geschikt voor 1-5 spelers vanaf veertien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 45 minuten. De leeftijdindicatie is aan de hoge kant, dit spel moet vanaf tien jaar te doen zijn.

Kickstartercampagne loopt tot 21 maart 2019. Het gevraagde bedrag is binnen een half uur gehaald. Het spel wordt naar verwachting uiterlijk in januari 2020 geleverd.

Meer informatie: