Masterprint jubileum: Terramara

Quined Games presenteerde vandaag het ‘jubileumnummer’ (# 25) van zijn Masterprint serie, het worker placement bordspel Terramara. Dit spel is een ontwerp van het Italiaanse auteursteam Acchittocca met Virginio Gigli, Flaminia Brasini, Stefano Luperto en Antionio Tinto, dat twaalf jaar geleden verantwoordelijk was voor de allereerste Masterprint, het bordspel Leonardo da Vinci. Dit is een leuke manier om de cirkel rond te maken. Het lijkt erop dat de uitgever ook grafisch flink zal uitpakken, de cover van Michael Menzel is in elk geval al oogstrelend. Terramara wordt later dit jaar via Kickstarter gelanceerd. Ik ga ervan uit dat het spel op Spiel 2019 verkrijgbaar zal zijn.

Terramara refereert aan de paaldorpen die omstreeks 1500 v.Chr. in Noord-Italië werden opgericht. Mensen leefden, reisden en handelden tussen de Alpen en de Po. Ze hielden zich bezig met de jacht, landbouw en het vervaardigen van bronzen voorwerpen. Jij moet als dorpsoudste jouw clan ontwikkelen, handelen met andere dorpen, heilige plaatsen bezoeken, jouw gevechtskracht verbeteren en nieuwe technologieën ontdekken om bruikbare voorwerpen te maken. Terramara duurt vijf rondes, waarin jij jouw werkers plaatst op de verschillende actievelden. Zet je ze aan het werk in de huidige ronde, dan krijg je ze aan het einde van de ronde weer terug. Ga je voor sterkere toekomstige acties, dan ben je ze wat langer kwijt. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van 120 minuten.

Meer informatie: