Spellenbeurs in Alkmaar

—— persbericht ——

Op 23 februari 2019 vind de eerste Spectaculaire Spellenbeurs plaats in Alkmaar! In het Mare Nostrum in Alkmaar Noord zullen in diverse ruimtes allerlei bord en kaart spellen te zien en te spelen zijn!

De meeste mensen denken dan gelijk aan Monopolie, Risk, Mens Erger Je Niet of Kolonisten van Catan. Maar er zijn nog zoveel andere mooie, leuke en vernieuwende spelen die gespeeld kunnen worden op koude winteravonden bij een warme kachel! Het doel is dan ook om kinderen, jongeren en volwassenen te laten ervaren hoe leuk het is om een middag of avond een spel met elkaar te spelen. Tegelijkertijd een mooi alternatief voor de schermpjes van de Iphones en de tablets! Ook zijn er in deze regio diverse spellenclubs actief die spellenmiddagen en avonden organiseren waarmee je kennis kunt maken.

De beginners zullen ervaren dat er naast de traditionele spellen die je nog kent vanuit je jeugd nog veel meer te ontdekken valt. En de ervaren bordspel spelers kunnen kennis maken met vele nieuwe spellen en mogelijkheden. Voor iedere leeftijd is er een ruime variatie in spelen. Denk daarbij aan diverse bord en kaartspellen maar ook aan spellen als Magic The Gathering, Dungeons & Dragons en Warhammer!

De spellen worden beschikbaar gesteld door diverse standhouders waarbij ook uitvoerig aandacht is voor de uitleg ervan en je het spel kan spelen en uitproberen.
Als je enthousiast geworden bent over het spel is het mogelijk het spel aan te schaffen. En omdat je inmiddels de regels kent kan je dus de rest van het weekend meteen het spel spelen! Naast de spellen die uitgelegd worden zijn er meer spellen te koop. De spellentoren zal er aanwezig zijn voor verkoop en deskundig advies. En voor de koopjesjagers onder ons zijn er 2e hands spellen te koop!

Initiator van de spellenbeurs is Ruben van der Zee. “Ik vind het jammer dat de dichtst bijzijnde spellenbeurs in Eindhoven is. Ik kom daar elk jaar veel Alkmaarders tegen, maar hoor ook van velen dat het voor hen daardoor niet mogelijk is een beurs te bezoeken. De beste manier om te zorgen dat ik nu lopend naar de beurs kan is hem zelf organiseren!” Gelukkig hoeft Ruben dat niet alleen te doen. Hij wordt geholpen door enthousiaste leden van een aantal spellenclubs, De Spellentoren, Mare Nostrum en natuurlijk een aantal uitgevers van spellen waaronder White Goblin, Asmodee, Queen Games.

Ben je enthousiast geworden en wil je komen kijken op deze eerste spectaculaire spellenbeurs van Alkmaar, dan kan dat van 10.00-17.00 uur in het wijkcentrum Mare Nostrum op de Arubastraat 2, 1825 PV in Alkmaar Noord. Mocht je met het openbaar vervoer komen dan is er tegenover Mare Nostrum een bushalte met goede verbindingen naar Station Alkmaar en Alkmaar Noord. Voor de kosten hoef je deze 1ste spellenbeurs van Alkmaar niet te laten; bezoekers betalen 3,50 Euro entree en met kortingsbon zelfs 2,50!

Voor meer informatie kun je terecht op www.spellenbeursalkmaar.nl.