Pearls bij 999 Games

999 Games heeft deze week het kaartspel Pearls aangekondigd. Aangezien de uitgever op het Spellenspektakel al had laten weten dat hij dit spel had opgedoken, en de Duitse editie vorige week is uitgeleverd, verwacht ik dat Pearls op korte termijn zal verschijnen. Maar ja, het is 999 Games, dus kan het ook zomaar maanden duren.

Het spelmateriaal van Pearls bestaat uit honderd parelkaarten (in zeven kleuren, met elk een waarde van 0, 1, 2, 3 of 5) en tien parelkettingkaarten (waarde 4-9). Het spelersaantal bepaalt welke kaarten meedoen. Iedere speler krijgt zes parelkaarten. De rest vormt een trekstapel en een open aanbod met zes kaarten. De actieve speler moet A) parelkaarten pakken of B) parelkaarten uitspelen. Wanneer je kaarten pakt (A) kies je één kleur, neem je alle parels van die kleur uit het aanbod op de hand en vul je het aanbod ten slotte aan tot zes kaarten. Jouw harde handlimiet is altijd tien kaarten. Wanneer je kaarten speelt (B) leg je een of meer kaarten van één kleur (eventueel versterkt met jokers) op jouw scorestapel. Evenaar je hiermee de exacte waarde van een beschikbare parelketting, dan leg je die ketting ook op jouw scorestapel. Het einde wordt ingeluid wanneer de trekstapel is uitgeput of de laatste parelketting is gepakt. Dan tel je de waarde van de kaarten in jouw scorestapel en trek je de waarde van jouw handkaarten ervan af.

Pearls is een ontwerp van Christian Fiore en Knut Happel. Het spel is geschikt voor 2-6 spelers vanaf zes jaar en heeft een speelduur van vijftien minuten.

Meer informatie: