Fenix van Fred Horn

De Duitse uitgever HUCH! komt in juni met het abstracte tweepersoonsspel Fenix van de Nederlandse spelauteur Fred Horn. Het dubbelzijdige speelbord bevat twee varianten, een raster van 9 x 9 velden of een raster van 7 x 8 velden. Bij de eerste variant begint iedere speler met een leger van 28 soldaten. In de loop van de eerste vijf beurten vormt iedere speler met zijn stukken één koning (een toren van drie stukken) en drie generaals (torens van twee stukken). Soldaten bewegen orthogonaal naar naburige velden, de generaals orthogonaal in een rechte lijn en de koning kan in elke richting naar het naburige veld bewegen. Kun jij in een bewegingsbeurt meerdere vijandelijke stukken slaan, dan ben je hiertoe verplicht. Sla je een generaal of de koning, dan kan jouw tegenstander dit stuk in zijn eerstvolgende beurt uit zijn as doen herrijzen door het op te bouwen vanuit zijn resterende speelstukken. Wanneer het hem niet lukt om zijn koning te laten herrijzen, dan heb jij gewonnen. De auteur meldt dat de uitgever zijn spelregels niet volledig heeft overgenomen (voorbeeld: de plaatsing bovenop KAN ALLEEN door een orthogonaal aanliggend enkel stuk).

Fenix is geschikt voor twee spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ong. 20 minuten. Het spel bevat Nederlandstalige spelregels.

Meer informatie: