Eggertspiele rolt naar de middeleeuwen

Eggertspiele komt deze nazomer (voor Europa wordt het een Spiel 2019 release) met Matt Leacock’s ‘roll & build’ spel ERA: Medieval Age. Bij dit spel genereren dobbelstenen resultaten, waarmee je met driedimensionale speelstukken jouw eigen middeleeuwse stadje opbouwt. Omdat de spelers tegelijk dobbelen blijft de vaart erin. De dobbelstenen vertegenwoordigen de vier klasses van een middeleeuwse samenleving, burgers, boeren, edelen en geestelijken. Je bouwt muren, kastelen, boerderijen en andere bouwwerken. Je bent niet alleen braaf aan het bouwen aan jouw eigen stadje, er is volgens de auteur ook ruimte voor middeleeuwse interactie. Denk aan afpersing, de pest en verschroeide aarde; genoeg om de medespelers wat aan te doen. Het spelsysteem is gebaseerd op Leacock’s Roll Through the Ages.

Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van ong. 45 minuten. Het spel is geïllustreerd door Chris Quilliams. Dit is de eerste titel in een reeks zelfstandig speelbare roll & build spellen.

Meer informatie: