Ketchup, wegen, boten et cetera bij Splotter

De Nederlandse uitgever Splotter accepteert vanaf vandaag voorbestellingen voor twee nieuwe titels.

Met de Roads & Boats &Cetera 20th Anniversary Edition viert men de twintigste verjaardag van dit indrukwekkende ontwikkelingsspel. Iedere speler bouwt aan een beschaving. De nadruk ligt niet op oorlog, maar op logistiek en transport. Iedere speler begint het spel met ezels, houten planken, stenen en twee ganzen. Met deze bescheiden middelen probeer je uiteenlopende zaken te bouwen. Je bouwt allerlei fabrieken en mijnen, waar je grondstoffen kunt winnen of produceren. Vervolgens vervoer je de grondstoffen naar andere locaties, om daar nieuwe zaken te produceren. Om het vervoer mogelijk te maken, bouw je in de loop van het spel een netwerk van wegen. De gebieden en de grondstoffen zijn geen eigendom van de individuele spelers, in principe bezit je alleen transportmiddelen en de daarop geladen vracht. Het is dus mogelijk dat andere spelers gebruikmaken van jouw productiefaciliteiten. Je kunt “jouw” gebieden enigszins beschermen door er een muur omheen te bouwen, waarmee je het je medespelers lastiger maakt om er binnen te dringen. In de loop van het spel bouw je geavanceerde gebouwen. Zeer belangrijk is de aandelenmarkt, met aandelen verdien je enorme hoeveelheden winstpunten. Deze vijfde editie bevat de uitbreiding &Cetera, er zijn verder geen wijzigingen ten opzichte van de vorige editie. Het is de bedoeling om het spel nog voor de zomer te produceren en daarna zo snel mogelijk uit te leveren.

Splotter werkt verder aan The Ketchup Mechanism & Other Ideas, een uitbreiding van het succesvolle bordspel Food Chain Magnate. Op dit moment is deze uitbreiding nog niet volledig voltooid, de uitgever werkt nog aan wat ideetjes voor de spelbalans. Deze uitbreiding is opgebouwd uit meerdere modules, die je los of gecombineerd kunt spelen. Uiteraard zit er ook ketchup in. Op de website van de uitgever vind je inhoudelijke informatie. Deze uitbreiding wordt geproduceerd in 2019, maar het is nog niet bekend wanneer.

Meer informatie: