Cosmic Incursion is in aantocht

House of Monks Games kwam medio 2016 met de Nederlandstalige editie van de klassieker Cosmic Encounter. In dit spel vertegenwoordigt iedere speler een buitenaards ras. Als actieve speler val je een planeet van een tegenstander aan. Beide partijen hebben de mogelijkheid om bondgenoten uit te nodigen en kaarten uit te spelen om het gevecht in hun voordeel te beslechten. Het is de bedoeling om als eerste vijf kolonies op vijandige planeten te vestigen. Je moet daarbij gebruikmaken van macht, sluwheid en diplomatieke vaardigheden.

Later dit jaar zet de uitgever de volgende stap met de Nederlandstalige uitbreiding Cosmic Incursion. Hiermee wordt het spel speelbaar met zes spelers (de zesde kleur is oranje). De uitbreiding bevat extra kosmische fiches en twintig nieuwe aliens, plus de bijbehorende laserkaarten, waaronder SNIVELER, GENIUS en FUNGUS.

Er komt een nieuwe beloningskaartenstapel. Bondgenoten mogen na een succesvol duel als beloning van deze speciale stapel kaarten pakken, die iets betere kaarten bevat dan de standaard kosmische kaarten. Er zitten een aantal nieuwe kaarttypes tussen, zoals negatieve aanvalkaarten, extra versterkingskaarten, nieuwe artefactkaarten, ‘Oneerlijke Deals’ (iets betere onderhandelingskaarten) en een extra Morfkaart. De nieuwe Kickerkaarten worden gesloten neergelegd in de planningsfase en aangekondigd. Het effect van een Kicker hangt af van de gespeelde duelkaarten. Van de nieuwe Riftkaarten mag je bij het begin van je beurt er één uitspelen. Dan ontvang je zoveel schepen uit de Warp als er op de kaart vermeld staat. Ze hebben ook nog een tweede effect.

Cosmic Incursion is volgens de uitgever een zeer kleine gelimiteerde print run voor de fans van het spel, die er veel naar vragen. Volgens de planning wordt deze uitbreiding op zijn laatst in september 2019 uitgeleverd.

Meer informatie: