Lost Cities is teruggevonden

999 Games heeft een nieuwe versie van het kaartspel Lost Cities uitgebracht. Dit uitstekende tweepersoonsspel van Reiner Knizia verscheen in 2002 voor het eerst bij deze uitgever en was jaren later de grondlegger van de familie Keltis. 999 Games heeft Keltis afgestoten wegens onvoldoende succes, maar heeft nog steeds vertrouwen in deze erg leuke grondlegger. De Nederlandstalige editie van Lost Cities doet het anno 2019 zonder het onnodige speelbordje, zit in een kleiner doosje en is daardoor prettig geprijsd. Het spel is inhoudelijk niet gewijzigd.

Lost Cities heeft vijf sets kaarten in vijf verschillende kleuren. Elke set bestaat uit negen genummerde kaarten (2 – 10) en drie wedkaarten. Het is de bedoeling om per kleur oplopende kaartreeksen te vormen en daarmee zoveel mogelijk punten te verdienen. Zodra je een kaart van een kleur hebt neergelegd, ben je een expeditie gestart en dwingt het spelsysteem je deze verder uit te bouwen. Een expeditie heeft namelijk een kostprijs van 20 minpunten. Om in de plus te komen, moet je dus kaarten met een totale waarde van meer dan 20 punten in de desbetreffende rij aanleggen. Lukt dit niet, dan eindig je met minpunten. Van elke kaartkleur zijn drie wedkaarten beschikbaar. Deze kaarten verhogen de waarde van een expeditie. Een spelerbeurt bestaat uit twee stappen. Eerst moet je één van je kaarten spelen. Je kunt hiermee een nieuwe expeditie starten of een bestaande expeditie uitbouwen. Je mag de kaart ook afleggen op een van de aflegstapels. Vervolgens moet je één nieuwe kaart trekken, een dichte van de trekstapel of de bovenste kaart van een van de open aflegstapels.

Lost Cities is geschikt voor twee spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ong. 30 minuten.

Meer informatie: