Patchwork Doodle bij 999 Games

999 Games komt naar verwachting in de loop van maart met Patchwork Doodle, een roll & write-variant op het populaire puzzelspel Patchwork. Er ligt een cirkel met kaartjes op tafel, waarop polyvormige figuren zijn afgebeeld. Deze vormen noteer je in de loop van het spel op jouw eigen scoreblad met 9 x 9 velden. Iedere speler start overigens met een willekeurig getrokken vorm, zodat de uitdagingen verschillen. Een speler gooit de dobbelsteen en verzet een houten pion naar een van de volgende kaartjes. Dit kaartje wordt verwijderd en alle spelers moeten deze vorm noteren. Ze mogen niet over de rand van je scoreblad gaan of elkaar overlappen. Iedere speler heeft vier speciale acties die hij elk één keer kan gebruiken: teken de vorm op de kaart voor of na de gedobbelde kaart, knip een polyvorm in twee stukken voordat je ze noteert, vul een enkel veld met een vierkantje of doe een van de vorige acties nogmaals. Aan het einde van de drie rondes vindt telkens een tussentelling plaats, waarbij jouw beste rechthoek punten oplevert. Aan het einde van het spel krijg je één strafpunt voor elk leeg veld.

Patchwork Doodle is ontworpen door Uwe Rosenberg en geïllustreerd door Klemens Franz. Het spel is geschikt voor 1-6 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ong. 20 minuten.

Meer informatie: