6 Nimmt! is 25 jaar

Wolfgang Kramer’s kaartspel 6 Nimmt! (bij ons bekend als Take 5!) viert dit jaar zijn vijfentwintigste verjaardag. 6 Nimmt! is in meer dan twintig talen verschenen en ligt in meer dan 50 landen in de winkels. Het is de bestseller van Wolfgang Kramer, wereldwijd zijn er meer dan drie miljoen exemplaren verkocht. In 1994 won dit spel de Deutsche Spiele Preis en de Kartenspielpreis. Na eerdere feestedities in 2005 en 2014 wordt ook het zilveren jubileum gevierd met een speciale uitvoering van het spel. Deze jubileumeditie bevat 28 actiekaarten. Iedere speler ontvangt naast zijn tien getalkaarten drie van deze actiekaarten. Nadat iedereen een getalkaart heeft gespeeld, kunnen de spelers hun actiekaarten gebruiken om de toewijzing aan de rijen te beïnvloeden. Zo kun je tijdelijk een vijfde rij openen, een eerder aangelegde kaart naar een andere rij verschuiven, een kaart tussen twee andere kaarten aanleggen, de uitgespeelde kaart door een andere handkaart vervangen of een rij blokkeren.

6 Nimmt!/Take 5! is geschikt voor 2-10 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ong. 45 minuten.

Meer informatie: