999 Games slaat zijn vleugels uit

Het spel werd vorig jaar al aangekondigd door Stonemaier Games, die het vanaf vandaag in de voorverkoop heeft. Vandaag heeft 999 Games de Nederlandse editie van Wingspan officieel aangekondigd. De spelers zijn vogelliefhebbers. Ze proberen om in het opvangcentrum de beste leefomstandigheden voor vogels te creëren. Elk leefgebied is gericht op een eigen groeifactor: het verzamelen van voedselfiches via dobbelstenen, het leggen van eieren in verschillende kleuren en het uitbreiden van het vogelbestand door nieuwe kaarten te trekken. Elke vogel is uniek en breidt in één van jouw leefgebieden een keten van actiecombinaties uit. Onder meer via vogels, bonuskaarten, eieren en tussentijdse doelen probeer je in vier rondes de meeste punten te scoren. Het spel bevat onder meer 170 unieke vogelkaarten, 26 bonuskaarten, 75 ei-miniaturen en heeft een vogelhuisje als dobbeltoren.

Wingspan is ontworpen door Elizabeth Hargrave en geïllustreerd door Natalia Rojas, Ana Maria Martinez Jaramillo en Beth Sobel. Het spel is geschikt voor 1-5 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 40-70 minuten. Met de Wingspan Automa is het spel ook solitair te spelen. Het lijkt erop dat de Nederlandstalige editie in de loop van maart verschijnt.

Meer informatie: