Nederlandse Spellenprijs – familie 2018

De jury van de Nederlandse Spellenprijs, de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen, heeft vanavond aan de vooravond van het Spellenspektakel in Eindhoven de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs 2018 bekendgemaakt.

De winnaar van de Nederlandse Spellenprijs – familie 2018 is het bordspel Azul, een ontwerp van Michael Kiesling, uitgegeven door Next Move Games en gedistribueerd door Asmodee. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 30-45 minuten.

Juryoordeel: de kleurrijke tegels nodigen direct uit om te spelen. De regels heb je snel geleerd, maar om de beste decoratie te maken, moet je toch goed plannen. Als geoefende speler kun je tevens je medespelers actief dwarszitten. Ook voor geslepen tegelzetters is dit een verslavend spel.

De andere genomineerden in deze categorie waren Luxor (uitgever: Queen Games) en The Mind (uitgever: White Goblin Games).

De Nederlandse Spellenprijs is dit jaar voor de achttiende keer uitgereikt. De prijs is verdeeld in twee categorieën: de Nederlandse Spellenprijs voor familiespellen en de Nederlandse Spellenprijs voor expertspellen. Een familiespel is zonder meer geschikt voor een groot publiek, waaronder kinderen vanaf acht jaar. Een expertspel is geschikt voor spelers met meer speelervaring.

Meer informatie: