Winnaars Speelgoed v/h Jaar 2018

De winnaars van de Speelgoed van het Jaar verkiezing van 2018 zijn vanmiddag bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het NEMO Science Museum in Amsterdam. De winnaars zijn gekozen door het publiek, via de digitale stembus op de Speelgoed van het Jaar website en tijdens de Hoornse Speeldag van medio september. Deze speelgoedprijs kent zeven leeftijdscategorieën. De winnaars zijn:

  • Categorie 0 tot en met 3 jaar: Bla Bla Blocks Speelhuis (VTech)
  • Categorie 4 en 5 jaar: Mobiele aanvalstoren van de dwergen (Playmobil)
  • Categorie 6 en 7 jaar: Squirrels go Nuts (SmarGamest)
  • Categorie 8 en 9 jaar: Monopoly valsspelers editie (Hasbro)
  • Categorie 10 en 11 jaar: Nintendo Labo – Mixpakket (Nintendo)
  • Categorie 12 – 17 jaar: The Great Tour (Selecta Spel en Hobby)
  • Categorie 18 plus: de EXIT-reeks (999 Games)

Commentaar: dit is een publieksverkiezing, dus wie ben ik om te piepen over de uitslag. Ik feliciteer de winnaars van harte. Vervolgens kijk ik met warme belangstelling naar de Nederlandse Spellenprijs, die vrijdagavond in Eindhoven de twee winnaars van 2018 bekend zal maken.

Meer informatie: