Verkoop Asmodee voltooid

De Franse investeringsmaatschappij PAI Partners maakte afgelopen zomer melding van exclusieve onderhandelingen over de overname van de Asmodee Group. Daags voor Spiel was de overname een feit. De vorige eigenaar Eurazeo meldt in een persbericht dat deze deal 565 miljoen euro heeft opgeleverd voor Eurazeo en zijn partners.

Volgens hetzelfde persbericht is de omzet van Asmodee de afgelopen vier jaren gegroeid van 125 miljoen euro  naar 442 miljoen euro, waarvan 75% internationaal is gegenereerd. De Asmodee Group heeft de afgelopen jaren twintig acquisities gedaan, die in totaal 140 miljoen euro aan omzet vertegenwoordigen.

De nieuwe eigenaar PAI Partners is in Nederland onder meer actief in Roompot. Zoals dat bij investeringsmaatschappijen gaat, is het maar afwachten hoe men de meeste pegels met Asmodee denkt te verdienen. We zullen zien hoe de dobbelstenen gaan rollen.

Meer informatie: