Preview Spellenspektakel 25

Op zaterdag 10 en zondag 11 november opent het grootste gezelschapsspellenevenement van de Benelux voor de vijfentwintigste keer zijn deuren. Het beursgebouw van Eindhoven wordt komend weekend bevolkt door internationale spellenuitgevers met hun nieuwste spellen, spelauteurs met hun creatieve ontwerpen, winkeliers met mooie aanbiedingen en tweedehands pareltjes, spelverenigingen met hun unieke blik op de hobby en uiteraard duizenden spelende bezoekers. Het spelen wordt jou op deze beurs gemakkelijk gemaakt. De spellen liggen al klaar en tientallen demonstrateurs leggen je uit hoe je de spellen moet spelen. Ingewikkelder dan dit is het niet.

vorig jaar was het gezellig druk

Het Spellenspektakel is een evenement voor het gehele gezin, dus ook voor jonge kinderen. Op het Kinderplein vind je kinderspelletjes en andere leuke en creatieve activiteiten voor de kleintjes. Op het Brio Play Event kunnen ze de hele dag met houten treinen spelen. En uiteraard is er bij de uitgevers van kinderspellen als Jumbo, HABA en Megableu ook genoeg te beleven. [Info]

naast nieuwe familiespellen ook speelpret voor kinderen

Wil je weten welke spellen komend weekend op tafel liggen? Werp dan een blik op de forse lijst met speldemonstraties van de aanwezige uitgevers en auteurs. Bij spellenclubs als Roll the Dice en Ducosim kun je daarnaast terecht voor de spellenhits van de internationale beurs Spiel, de genomineerden van de Nederlandse Spellenprijs en andere lekkernijen voor spelliefhebbers. Roll the Dice organiseert ook dit jaar een spellen top 30, een hitlijst die door de beursbezoekers wordt samengesteld. Stemmers maken kans op een leuke prijs. [Info]

het balkon is ook dit jaar het domein van spellenclubs en auteurs

Dit jaar is er geen goodie bag voor de eerste bezoekers van elke beursdag. Er wordt wel een speciale beurseditie van het mooie tijdschrift Spel! (uitgegeven door Ducosim) uitgedeeld. Hierin vind je een plattegrond en informatie over de spellenhobby en de op de beurs te spelen spellen.

Bordspelmania organiseert zijn populaire uitgeversrally, een fotozoekwedstrijd waaraan de meeste op de beurs aanwezige uitgevers deelnemen. Per uitgever is een fragment van een spel gefotografeerd. Aan jou de taak om op de beurs de juiste titels en uitgevers bij deze foto’s te zoeken. Bij de Bordspelmaniastand kun je het deelnameformulier ophalen en inleveren. Met de uitgeversrally kun je leuke prijzen winnen, ook wanneer je maar een paar spellen hebt ontdekt.

de BSM fotowedstrijd is geliefd

Tijdens het Spellenspektakel worden op beide beursdagen toernooien e.d. georganiseerd:

 • Nederlands Kampioenschap Saboteur op zaterdag. [Info]
 • Nederlands Kampioenschap 7 Wonders op zaterdag.
 • Legend of The Five Rings toernooi op zaterdag.
 • KeyForge Early Preview Event op zondag.
 • Nederlands Kampioenschap ICE COOL op zondag.
 • Black Stories toernooien op zaterdag en zondag.
 • Rifugio mini-toernooien op zaterdag en zondag.
 • De finale van het Ducosim Ticket to Ride Kampioenschap op zondag. [Info]
 • Dutch Open Series Magic the Gathering toernooien. [Info]
 • Story Factory heeft elke middag rond 14 uur een Black Stories raadsel, waarmee je een pakket met alle Black Stories edities kunt winnen.

Op zaterdagavond is er een afterparty in de Holiday Inn. Om 18:00 uur gaan daar de speelzalen open en vanaf 20:00 uur zorgt 999 Games voor demonstraties van hun leukste spellen en previews van volgend jaar uit te geven titels. Er zijn ook een paar bloggers, vloggers en auteurs present. Uiteraard kun je ook je eigen spellen op tafel leggen. De avond is toegankelijk voor iedereen, ook als je geen overnachting hebt geboekt ben je van harte welkom.

Heb jij geen idee wat een Spellenspektakel is? Laat je dan rondleiden door de historie van de beurs.

Hoe was het vorig jaar? Lees het verslag van het Spellenspektakel van 2017.

Gegevens Spellenspektakel 2018

 • Zaterdag 10 en zondag 11 november 2018, van 10.00 – 18.00 uur
 • Beursgebouw Eindhoven, Lardinoisstraat 8, 5611 ZZ Eindhoven
 • Entreeprijs: raadpleeg de ticketinformatie op de Spellenspektakel website.

Meer informatie: