Nieuws van Asmodee NL

Asmodee The Netherlands heeft een handvol Nederlandstalige releases in de pijpleiding. Ik beschik nog niet over de exacte releasedatums van deze spellen, dus houden we het voor het volgende vijftal vooralsnog op ‘najaar 2018’:

  • Exploding Kittens NL, de Nederlandstalige editie van dit Russisch Roulette spel met kittens.
  • Pandemic Fall of Rome, de nieuwe variant die wordt uitgebracht in samenloop met de finale van het Pandemic Survival World Championships in het Italiaanse Lucca. Dit WK is afgelopen weekend gewonnen door het Nederlandse duo Kitty & Berend.
  • Pandemic: 10th Anniversary Edition is een jubileumeditie in een metalen EHBO-koffer en met gepimpt spelmateriaal.
  • Een vierde Nederlandstalige Unlock! set.
  • Game of thrones: Mother of Dragons, een uitbreiding van het Game of Thrones bordspel.

Op het Spellenspektakel in Eindhoven presenteert Asmodee NL komend weekend nog meer nieuws, zoals het BFC deck van Exploding Kittens, Richard Garfield’s nieuwe kaartspel KeyForge (met een preview event op zondag), Star Wars X-Wing 2.0, The River, Discover: Lands Unknown, Tokyo Highway, Arkham Horror (Third Edition), Orbis enzovoort. Men organiseert verder een Nederlands Kampioenschap 7 Wonders Duel en een Legend of the Five Rings – Elemental Challenge toernooi.

De Nederlandstalige editie van Azul: Stained Glass of Sintra wordt helaas pas in het eerste kwartaal van 2019 verwacht. Dit spel is mij op Spiel zeer goed bevallen. Het selectiesysteem van de tegels komt weliswaar uit Azul, maar verder kan Sintra goed op eigen benen staan. Het bevalt mij zeer goed dat het scoresysteem een strategische laag heeft. Je moet rekening houden met de bonuspunten voor de ‘kleur van de ronde’, ook verderop in de rij scoren om deze punten later vaker binnen te tikken en je voorbereiden op de eindtelling.