Welcome To in het Nederlands

De Vlaamse uitgever Jumping Turtle Games komt komend weekend met drie nieuwe releases naar het Spellenspektakel. Naast het eerder aangekondigde bordspel Santa Maria en de uitbreiding American Kingdoms, wordt eind deze week de Nederlandstalige editie van Welcome To verwacht.

Welcome To speelt als een roll & write dobbelspel, waarbij je de resultaten op een scoreblaadje moet noteren, maar doet dit zonder dobbelstenen. Bij dit spel draai je kaarten (bouwvergunningen) om van drie verschillende stapels. Dit geeft elke ronde drie nieuwe combinaties van een huisnummer en een actie. Iedere speler kiest één van deze combinaties en markeert zijn keuze op zijn scoreblad. Je moet het huisnummer van de gekozen combinatie in één van de huizen van jouw drie straten invullen. Het gekozen huis mag nog geen huisnummer hebben en de nummering moet van links naar rechts oplopen. Je mag een huis tijdelijk overslaan, om er later een passend nummer in te vullen. Kun je niet invullen, dan streep je een veld met een geweigerde bouwvergunning af. Na het invullen mag je eventueel de gekozen actie uitvoeren (hekken tekenen om percelen te vormen; de waarde van een perceel verhogen; een boom afstrepen; een zwembad afstrepen; een uitzendbureau afstrepen en het huisnummer met 1 of 2 verhogen; met de bis-actie mag je hetzelfde huisnummer nogmaals invullen). Het spel is voorbij wanneer iemand alle huizen in zijn straten heeft gebouwd, drie geweigerde bouwvergunningen heeft of de drie openbare opdrachtkaartjes heeft vervuld. Je verzamelt punten via deze opdrachtkaartjes, zwembaden, bomen, complete percelen en uitzendbureaus. Je krijgt strafpunten voor geweigerde bouwvergunningen en bis-acties.

Welcome To is een ontwerp van Benoit Turpin. Het spel is geschikt voor één of meer spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ong. 30 minuten. Het regelboekje bevat een solitaire variant, een variant met opdrachtkaartjes voor gevorderden en een expertvariant waarbij je elke ronde uit drie bouwvergunningen op je hand twee kaartjes kiest voor het huisnummer en de actie en de derde kaart doorgeeft aan je buurman.

Meer informatie: