Krass Kariert wint de Kartenspielpreis 2018

Het kaartspel Krass Kariert heeft de à la carte Kartenspielpreis van 2018 gewonnen. Deze spellenprijs wordt jaarlijks georganiseerd door het Duitse spellenblad Fairplay, een vakjury bepaalt de uitslag. Krass Kariert is ontworpen door Katja Stremmel en wordt uitgegeven door Amigo.

Jurychef Wolfgang, auteur Katja en Amigo’s redacteur Uwe met de Kartenspielpreis

Bij Krass Kariert draait het om het lozen van je kaarten. Iedere speler legt drie chips en twee reservekaarten open voor zich af. Vervolgens krijg je een hand kaarten, waarvan je de volgorde niet mag veranderen. In jouw beurt mag je een combinatie van max. drie kaarten uitspelen. Deze kaarten moeten zich naast elkaar in jouw hand bevinden. Naast één enkele kaart kun je een paar, een trio of een straat van twee of drie kaarten spelen. De volgende spelers moeten dit bod overbieden. Kun je niet overbieden, moet je een reservekaart aan jouw hand toevoegen. Je bepaalt zelf waar die belandt. De slag is voorbij wanneer iedereen een beurt heeft gehad. De hoogste bieder begint de volgende slag. Het is de bedoeling om jouw hand kwijt te raken. De laatste speler met handkaarten moet één chip inleveren. Moet je een chip inleveren terwijl je er geen bezit, dan eindigt het spel en heb jij verloren.  Het spel is geschikt voor 3-5 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten.

De volledige top tien:

  1. Krass Kariert, ontworpen door Katja Stremmel en uitgegeven door Amigo
  2. Majesty, ontworpen door Marc André en uitgegeven door Hans im Glück
  3. The Mind, ontworpen door Wolfgang Warsch en uitgegeven door NSV
  4. Hanamikoji, ontworpen door Kota Nakayama en uitgegeven door Kosmos
  5. VoodooPrince, ontworpen door Reiner Knizia en uitgegeven door Schmidt Spiele
  6. Hero Realms, ontworpen door Robert Dougherty & Darwin Kastle en uitgegeven door White Wizard Games
  7. Texas Showdown, ontworpen door Mark Major en uitgegeven door Amigo
  8. Startups, ontworpen door Jun Sasaki en uitgegeven door Oink Games
  9. Illusion, ontworpen door Wolfgang Warsch en uitgegeven door NSV
  10. The 7th Continent, ontworpen door Ludovic Roudy & Bruno Sautter en uitgegeven door SeriousPoulp

Meer informatie: