Spellen enthousiasmeren miljoenen

Aan de vooravond van Spiel 2018 meldt de Spieleverlage e.V., de branchevereniging van de grote spellenuitgevers in het Duitse taalgebied, voor het vierde jaar op rij een forse groei van de spellenomzet. In de eerste acht maanden van 2018 is de omzet van het segment spellen met 16% gestegen. Met name de bordspellen voor families zijn geliefd, dit subsegment steeg met maar liefst 33%. Brainteasers en andere puzzelachtige spellen zijn in omvang meer dan verdubbeld (wat vermoedelijk van alles heeft te maken met de populariteit van escape rooms). De vereniging verwacht dat tot het einde van het jaar in Duitsland meer dan vijftig miljoen spellen worden verkocht. Ook in andere landen ontwikkelt de spellenbranche zich positief en is groei merkbaar.

De groei in de branche is ook is ook terug te zien in de Internationale Spieltage Spiel 2018 in Essen, die vanaf donderdag de poorten opent voor naar verwachting meer dan 180.000 bezoekers. De beurs is groter dan ooit tevoren, de beursvloer is toegenomen, er is een recordaantal van 1150 exposanten en er worden maar liefst 1.400 noviteiten geteld. Deze beurs is een vuurtoren voor spelliefhebbers uit de hele wereld en de aftrap van een seizoen vol spelevenementen.

Meer informatie: