Chronicles of Crime bij 999 Games

999 Games heeft deze week het coöperatieve bordspel Chronicles of Crime uitgebracht. Als een team detectives van Scotland Yard moeten de spelers in Londen misdaden oplossen. Om het bordspel te kunnen spelen, is de app Chronicles of Crime vereist. Je overlegt steeds met elkaar welke kaart je wilt scannen. Een locatie staat je toe om naar die plek te reizen. Een karakterkaart laat je een karakter ondervragen over andere karakters of vragen over bewijsmateriaal beantwoorden (scan de desbetreffende kaarten en het karakter zal erover praten). Een bewijscategoriekaart laat je een gevonden aanwijzing oppakken, die op het bewijzentableau landt wanneer die relevant is. Via een forensisch contact (arts, wetenschapper, hacker of criminoloog) kun je extra informatie verzamelen. Wanneer je op een locatie naar bewijsmateriaal mag zoeken, geeft de app je veertig seconden tijd, waarin je de andere spelers moet vertellen wat je ziet. Zij proberen dan bewijscategoriekaarten te pakken die met jouw beschrijvingen overeenkomen. Als de tijd is verstreken, mag je een ander laten doorzoeken, maar dit kost wel meer tijd. De verbruikte speeltijd heeft invloed op de eindscore. Als je denkt dat je de misdaad hebt opgelost, moet het team een serie vragen beantwoorden door de kaarten te scannen die hun deducties ondersteunen. De score hangt af van de antwoorden.

Chronicles of Crime is een ontwerp van David Cicurel. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 60 minuten. Het spel bevat vijf scenario’s elk één keer speelbaar zijn.

Meer informatie: