Op safari met 999 Games

999 Games heeft gisteren een nieuwe zelfstandige Carcassonnevariant uitgebracht. Bij Carcassonne Safari draait het uiteraard nog steeds om het aanleggen van gebiedstegels (72 in totaal). Nu doe je dat op de Afrikaanse steppe en in de jungle en ben je op zoek naar leeuwen, olifanten, apen, giraffen en zebra’s. Hoe meer verschillende dieren zich op jouw pad en in jouw jungle bevinden, des te meer punten je verdient bij het voltooien van het desbetreffende gebied. Dit loopt op van één punt voor één diersoort tot vijftien punten voor vijf diersoorten. Door het plaatsen van meeples op apenbroodbomen verdien je twee dierfiches, aangevuld met een bonus van twee fiches wanneer je het gebied rond de boom met tegels hebt gevuld. Deze dierfiches kun je gebruiken om de scores van paden en junglegebieden te verhogen, maar je kunt ze ook plaatsen om in de hoek van een tegel een waterpoel te beginnen of deze via naburige tegels uit te breiden. Bij de start van een poel plaats je een dierfiche, zet je er een meeple op en krijg je drie punten. Uitbreiding kan alleen met unieke diersoorten. Het volgende dierfiche is vier tot zes punten waard. Voor een afgesloten poel met vier dierfiches krijgt de eigenaar drie punten en zijn meeple terug. Verder rijden er twee rangers langs de tegels. Wanneer je met een nieuwe tegel een ranger verdringt, krijg je drie bonuspunten.

Carcassonne Safari is een ontwerp van Klaus-Jürgen Wrede. Het spel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf zeven jaar en heeft een speelduur van ong. 30 minuten.

Meer informatie: