Beverclan bij 999 Games

999 Games meldt dat het nieuwe kaartspel Beverclan leverbaar is. Dit is de opvolger van Beverbende, die je met een meegeleverde variant ook gecombineerd kunt spelen. Iedere speler heeft een beverburcht met plek voor vijf kaarten. De actieve speler trekt de bovenste kaart van de trekstapel. Een getalkaart leg je open of dicht in jouw eigen of een vreemde beverburcht. Je mag de nieuwe kaart ruilen tegen een onbeschermde eerdere kaart. Een actiekaart leg je af, waarna je de actie uitvoert en een nieuwe kaart trekt. Met een actiekaart kun je een onbeschermde getalkaart verwijderen of omdraaien. De ronde wordt uitgespeeld en eindigt wanneer iemand de vijfde kaart in zijn burcht heeft gelegd (een volle burcht is volledig beschermd). Dan tellen de spelers hun punten en krijgen ze bonussen voor drie of vier gelijke getallen. Na vijf rondes wint de speler met de meeste punten.

Beverclan is een ontwerp van Jörg von Rüden. Het spel is geschikt voor 2-6 spelers vanaf zeven jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten.

Meer informatie: