Dragon Boats of the Four Seas Kickstarter

De nieuwe Canadese spellenuitgever Maple Games heeft vandaag een Kickstarter gelanceerd voor Dragon Boats of the Four Seas, een bordspel van de Duitse spelauteur Michael Schacht. Het spel wordt in een basisversie en een luxe versie aangeboden. Liefhebbers van Michael’s spellen zullen in het spelsysteem elementen uit zijn spel Felinia herkennen. De spelers vertegenwoordigen hier families op een oosterse archipel, die hun volgelingen op pad sturen om boerderijen te stichten en rijkdommen te ontdekken. Het speelbord toont vijf eilanden. Op de vier eilanden aan de rand vind je telkens een kustweg met een paar bonusvelden en enkele gebieden met landbouwfiches. Op het centrale eiland vind je een bergpad, maar bevatten de gebieden bonusfiches. Je vindt er verder vijf markten, waarvan de eerste vier markten goederenfiches aanbieden en de vijfde markt andere bonussen. Er liggen verder vier boten, die jouw volgelingen naar de omringende eilanden vervoeren.

Het spel duurt zes rondes, die elk uit vier fases bestaan. In de biedfase zetten de spelers beurtelings één voor één hun biedstenen in. Op jouw eigen bordje kun je er geld mee verdienen, op de markten koop je er goederen of bonussen mee. In de handelsfase wordt elke markt afgewikkeld. De bovenste biedsteen mag als eerste iets kopen, maar betaalt wel de hoofdprijs (de kostprijs is steeds gelijk aan het actuele aantal biedstenen in de stapel). Tijdens jouw beurt mag je een speelfiguur voor drie goederen naar het bergpad sturen of voor de afgebeelde goederen aanmonsteren op een boot. In de exploratiefase verplaats je jouw speelfiguur op het bergpad, neem je het fiche van het gebied waar hij eindigt en laat je jouw figuur daar staan. In deze fase kiezen de boten met het vereiste aantal passagiers het ruime sop. De achterste passagier bepaalt naar welk eiland je vaart, de voorste gaat daar als eerste van boord en de middelste mag met een korting meevaren. Op het eiland wandelt jouw figuur over de weg, vestigt zich als boer op een gebied en krijg jij het daar aanwezige landbouwfiche. In de opslagfase mag iedereen drie goederen opslaan en wordt de volgende ronde voorbereid. Aan het einde van het spel varen alle boten uit. Dan krijg je punten voor setjes landbouwproducten, groepjes speelfiguren op gebieden, bonuskaarten en resterende grondstoffen en schatten.

Dragon Boats of the Four Seas is geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ong. 60 minuten. De Kickstarter loopt tot 22 oktober 2018 en lijkt op de eerste dag het minimale financieringsdoel al te halen. Het spel wordt naar verwachting in juli 2019 afgeleverd.

Meer informatie: