Bananagrams bij 999 Games

999 Games komt komende week met het woordspel Bananagrams. De algemene voorraad bevat 144 gedekte lettertegels, waarvan iedere speler aan het begin een persoonlijke voorraad krijgt. Na de aftrap draait iedereen snel zijn eigen tegels om en probeert hiermee een kruiswoord te vormen. Leg jij jouw laatste open letter aan, dan moet iedereen één extra lettertegel trekken. Je mag tussentijds één ongewenste letter dumpen, maar dan moet je wel drie nieuwe letters trekken. Bevat de algemene voorraad minder letters dan het aantal spelers, dan wint de speler die als eerste al zijn letters in een correct kruiswoord heeft verwerkt. Bevat diens ‘winnende’ kruiswoord een spelfout, eigennaam, afkorting of een ander onacceptabel woord, dan gaan zijn letters terug naar de algemene voorraad en glijdt deze speler uit het spel. Het regelboekje sluit af met een paar varianten, waaronder een solitaire versie.

Bananagrams is een ontwerp van Rena & Abe Nathanson. Het spel is geschikt voor 1-8 spelers vanaf zeven jaar en heeft een speelduur van ong. 15 minuten.

Meer informatie: