Heroes of Tenefyr Kickstarter

Gisteren heeft de Nederlandse uitgever Broken Mill een Kickstarter voor het coöperatieve deck building spel Heroes of Tenefyr gelanceerd. Je speelt een held die het dorpje Tenefyr verdedigt tegen een naderend gevaar. Je hebt slechts een paar dagen om je voor te bereiden, dus ga je snel de kerkers in en grijp je zoveel mogelijk schatten. De gevechten gebruiken een push-your-luck-mechanisme. Elke verslagen vijand verandert in buit die je aan jouw stapel toevoegt. Met het verslaan van volledige kerkers verdien je extra beloningen. Je mag jouw hand zo vaak als je wilt afleggen om een nieuwe kaarthand trekken, maar door een verbruikte stapel raak je uitgeput. Om jouw afgelegde kaarten terug te krijgen, moet je terug naar het dorpje om gezamenlijk uit te rusten. Dit kost tijd en de vijand komt steeds dichterbij.

Heroes of Tenefyr is een ontwerp van Pepijn van Loon. Het spel is geschikt voor 1- 4 spelers vanaf veertien jaar en heeft een speelduur van 60 minuten. De Kickstarter loopt tot woensdag 24 oktober en heeft het basisdoel al gehaald.  Het spel zal naar verwachting in mei 2019 verschijnen.

Meer informatie: