Just Games aan de dope?

De Nederlandse uitgever Just Games is vooral bekend van toegankelijke quiz- en familiespellen, die veelal zijn gebaseerd op populaire televisieprogramma’s of speelfilms. Zeg maar spellen uit de categorie ‘onschuldig vermaak’. Op 1 oktober tapt Just Games uit een ander vat en komt dan met het bordspel Pablo Escobar. Je kunt volgens de uitgever nu zelf aan de slag om de ultieme drugsbaron te worden. Vervoer en verkoop jouw drugs zo snel mogelijk, maar waar ligt jouw specialiteit? Zet je jouw geld in op productie, naamsbekendheid in de onderwereld, transport of toch op coördinatie? Door jouw geld op de juiste manieren in te zetten vervoer jij jouw pakketjes drugs zo snel mogelijk naar Florida om het daar te verkopen en een nieuwe lading in Colombia te produceren. De speler die als eerste zijn pakketjes in Florida heeft verkocht, mag zichzelf van de uitgever de nieuwe Pablo Escobar noemen.

Pablo Escobar is een ontwerp van René Groen. Het spel is geschikt voor 2 – 4 spelers vanaf achttien  jaar en heeft een speelduur van 60 minuten.

Commentaar: hoe komt een uitgever van luchtige familiespellen erbij om een spel met zo’n thema op de markt te brengen? Heeft men soms een verkeerd goedje opgesnoven? Wanneer ze dit spel een half jaar geleden hadden aangekondigd, had iedereen een 1 april grap vermoed. Nu kan ik alleen maar veronderstellen dat ze daar helemaal van de pot zijn gerukt. Ik wil niet de moraalridder uithangen, maar voor de familiemarkt is dit, om met de woorden van juf Ank te spreken, toch wel bijzonder.

Meer informatie: