Twintig jaar Catan

Door productieproblemen werd het Spellenspektakel van 1998 niet gehaald, maar op vrijdag 8 mei 1998 was het eindelijk zover, De Kolonisten van Catan arriveerde bij 999 Games in (toen nog) Weesp en lag een paar werkdagen later in de speciaalzaken. Een jaar later won het spel de Nederlandse Speelgoed van het Jaar verkiezing. 999 Games viert de twintigste verjaardag vreemd genoeg pas vanaf deze maand. Dit doen ze als volgt:

  • De lancering van een nieuwe Catan website,
  • een blog waarin de geschiedenis van het spel kort wordt geschetst,
  • een actie waarbij je een Desert-speelmat krijgt wanneer je voor 20 euro of meer aan Catanproducten bestelt in de 999-webshop (deze actie loopt tot 7 oktober),
  • de uitgave van een nieuwe Catan Big Box, met het basisspel, de uitbreiding voor vijf en zes spelers en vier scenario’s. De Helpers: 10 inwoners van Catan bieden hun speciale vaardigheden aan. Beste Vrienden: goede vrienden helpen elkaar en worden daarvoor beloond. New York: speel Catan ook op het speelbord van de staat New York. Mallorca: koloniseer het vakantie-eiland en leer de bezienswaardigheden kennen.

Er zit overigens nog meer Catan in de pijpleiding:

  • De zelfstandig speelbare variant Catan: De opkomst van de Inca’s.
  • Op zondag 30 september organiseert het FBJS/BFVS in samenwerking met 999 Games het Belgisch Kampioenschap Catan 2018. Op dit toernooi wordt bepaald wie België mag vertegenwoordigen op het WK Catan in Keulen later dit jaar.
  • Op zondag 14 oktober organiseert Roll The Dice in samenwerking met 999 Games het Nederlands Kampioenschap Catan 2018. De beste spelers komen uit alle windstreken in Rotterdam bijeen om te bepalen wie Nederland op het WK mag vertegenwoordigen.

Klaus Teuber en Michael Bruinsma in 1999

Meer informatie: