Manhattan bij 999 Games

999 Games komt deze week met Manhattan. Dit bouwspel werd in 1994 voor de eerste keer in Duitsland uitgegeven en meteen tot Spiel des Jahres uitgeroepen. De auteur van Manhattan was in 1994 nog geen bekende naam, maar negen jaar later had iedere spelliefhebber – dankzij Puerto Rico – van Andreas Seyfarth gehoord. In 2017 verscheen er een nieuwe internationale editie, die in de nazomer van 2018 door 999 Games naar Nederland is gehaald. Deze editie heeft voor de daadwerkelijke verschijning al een nominatie voor Speelgoed van het Jaar 2018 op de kop getikt.

Het speelbord van Manhattan toon zes abstracte steden. Daarop proberen de spelers veel en vooral ook hoge wolkenkrabbers uit de grond te stampen. Deze steden zijn op het bord afgebeeld als vierkanten van drie bij drie vakjes; er zijn per stad dus negen bouwplaatsen. Elke wolkenkrabber is goed voor één of meer winstpunten. De speler met de meeste punten wint het spel. Manhattan is geschikt voor 2 – 4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 45 minuten.

Meer informatie: