Zeevruchten bij Spielworxx

De Duitse uitgever Spielworxx komt op Spiel 2018 met het bordspel Captains of the Gulf. Voorbestellingen zijn naar verwachting vanaf 20 september mogelijk. Op de beurs vind je deze uitgever in hal 2, standnummer D128.

In dit spel controleer jij jouw eigen vissersboot in de Golf van Mexico. Je kiest het ruime sop om op krabben, garnalen en oesters te vissen en deze vangst vervolgens in de haven af te leveren en te verkopen. Daartoe moet jij jouw bootje voorzien van de benodigde uitrusting en bemanningsleden aanmonsteren. De speelkaarten hebben meerdere functies. Je voegt ze als verbetering toe aan jouw eigen vissersboot: boven als vergunning, links als bemanning (met verschillende taken) en rechts als verbetering van je boot. Dit doet me denken aan het kaartgebruik van La Granja.

Bij Captains of the Gulf worden de acties gekozen op een actierondel, met drie zee- en drie landacties. De eerste twee velden zijn altijd gratis, voor grotere stappen voorwaarts moet je betalen. De actievelden zijn: zeevaart  (kost je brandstof en je levert handkaarten in om te vissen), zeevaart/haven binnenvaren, haven binnenvaren, boot verbeteren, uitladen/verkopen en tanken. Dit spel vereist duurzame visserij, anders raken de visgronden uitgeput. Na het vereiste aantal rondes wint de speler met het meeste geld.

Captains of the Gulf is een ontwerp van Jason Dinger. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van 75-120 minuten.

Meer informatie: