Een Barbaarse pandemie

Z-Man Gamers organiseert jaarlijks een wereldwijde Pandemic Survival toernooicyclus, die uitmondt in de Pandemic Survival World Championships. Vorig jaar was Amsterdam de gastheer van het wereldkampioenschap, dit jaar vindt de finale plaats tijdens de Lucca Comics & Games beurs, die van 31 oktober tot 4 november wordt gehouden in het Italiaanse Lucca. Bij dit wereldkampioenschap hoort ook een speciale Pandemic variant. Na Iberia en Rising Tide verschijnt dit najaar Fall of Rome.

In Pandemic: Fall of Rome moeten de spelers samenwerken om het Romeinse rijk te beschermen tegen de invasies van barbaarse stammen. Zoals gebruikelijk heeft iedere speler een eigen rol met speciale eigenschappen. De stammen trekken door het rijk; wanneer ze niet worden gehinderd, rukken ze op naar Rome. De spelers moeten forten bouwen om steden te versterken, de legioenen mobiliseren en slag leveren met de barbaren. Maar militaire kracht is niet genoeg. De spelers moeten setjes kaarten verzamelen waarmee ze allianties kunnen sluiten met verschillende stammen. Wanneer dit lukt, kun je de kaarten gebruiken om andere leden van zo’n stam als Romeinse soldaat in te huren om jouw kracht tegen de vijandelijke stammen te versterken. Het spel bevat een variant waarmee je uitdaging voor de spelers kunt vergroten. Er is ook een solitaire variant, waarbij je in jouw eentje drie rollen speelt om Rome te beschermen tegen de hordes.

Pandemic: Fall of Rome is een ontwerp van Matt Leacock & Paolo Mori. Het spel is geschikt voor 1-5 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 45-60 minuten.

Meer informatie: