999 Games klimt naar de top

999 Games meldt dat het abstracte denkspel The Climbers wordt uitgeleverd. Het speelveld van dit spel bestaat uit een berg van houten blokken met verschillende formaten en kleuren. Er zijn twee extra grote neutrale blokken en drieëndertig gekleurde blokken in drie formaten (met de volgende kleuren op de tegenoverliggende zijden: blauwgroen/paars, geel/rood en roze/neutraal). De twee neutrale blokken vormen de kern, die aan het begin door de spelers wordt omringd met gekleurde blokken. Het is de bedoeling om als eerste met jouw klimmer de top van het bouwwerk te bereiken. Als actieve speler voer je een of meer van de volgende fasen in de aangegeven volgorde uit. A) Jouw klimmer verplaatsen. Dit mag alleen orthogonaal naar blokken van jouw eigen of de neutrale kleur op hetzelfde of een hoger niveau. Met de ladders kun je hoogteverschillen groter dan één niveau overwinnen. Een ladder verdwijnt na gebruik uit het spel. B) Je kunt één onbezet blok verplaatsen en/of draaien, die je daarna netjes volgens de regels moet aansluiten op het bouwwerk. C) Jouw klimmer verplaatsen. D) Jouw blokkeerschijf op een vrij blok leggen. Dit blok is deze ronde geblokkeerd en mag niet worden verplaatst en/of beklommen c.q. gepasseerd. Aan het begin van jouw volgende beurt neem je jouw schijf uit het spel. Het spel eindigt wanneer geen van de klimmers in een ronde ten minste één niveau heeft geklommen. De hoogste klimmer wint het spel.

The Climbers is een ontwerp van Holger Lanz met illustraties van Konstantin Vohwinkel. Het spel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ong. 45 minuten. The Climbers is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2018 in de categorie 8 & 9 jaar.

Meer informatie: