Repos Production op Spiel 2018

De Belgische uitgever Repos Production komt met drie nieuwe titels naar Spiel 2018. Je vindt deze uitgever in hal 3, standnummer B109.

7 Wonders: Armada is een nieuwe uitbreiding van 7 Wonders. Iedere speler krijgt een extra zeevaartbordje met vier sporen, waarop je een rood, geel, blauw en groen schip kunt verplaatsen. Wanneer je een kaart van een van deze kleuren speelt, kun je extra betalen om het desbetreffende schip te verplaatsen. Het rode schip levert bijvoorbeeld marinekracht op, die je met alle medespelers vergelijkt om punten te verdienen. Het gele schip is met name goed voor munten, het blauwe schip met name voor punten. Met het groene schip ontdek je eilandkaarten, waarmee je bijvoorbeeld grondstoffen of extra schipverplaatsingen kunt verdienen. Volgens de tekst achterop de doos is deze uitbreiding te combineren met alle andere. Uiteraard heb je het basisspel nodig.

Just One is een heruitgave van het coöperatieve partyspel We Are The Word. Een van de spelers moet een woord raden, terwijl de rest hem unieke (!) aanwijzingen moet geven. Je speelt een pot met dertien kaarten en probeert zo ver mogelijk te komen. Bij een goed antwoord verdien je één punt, bij een fout antwoord verlies je de actuele en de volgende kaart (lees: twee punten). Wanneer je niet antwoordt, verlies je alleen de actuele kaart. Just One is een ontwerp van Ludovic Roudy en Bruno Sautter. Het spel is geschikt voor 3-7 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ong. 20 minuten.

Concept Kids: Dieren is een coöperatieve kinderversie van het communicatiespel Concept. Je moet samen twaalf dieren raden door gebruik te maken van de afbeeldingen op het speelbord. Een volwassen speler neemt de bovenste kaart van de stapel (zonder deze te bekijken) en plaats deze in de kaarthouder zodat alle kinderen de kaart kunnen zien. Ieder kind legt een ring op een afbeelding op het bord om jou te helpen om het dier te raden. De kinderen mogen elkaar tips geven over het plaatsen van hun ringen. Je mag zo vaak raden als je wilt, de kinderen mogen alleen met ja of nee antwoorden. Als je het dier goed hebt geraden, gaat die kaart naar de scorestapel. Elke gewonnen kaart is aan het einde één punt waard. Je kunt de moeilijkheidsgraad aanpassen, onder meer door kinderen te laten raden of door iets complexere dierkaarten te gebruiken.

Concept Kids: Dieren is een ontwerp van Gaëtan Beaujannot en Alain Rivollet. Het spel is geschikt voor 2-12 spelers vanaf vier jaar en heeft een speelduur van ong. 20 minuten. De Nederlandstalige editie wordt gedistribueerd door Asmodee NL. Deze is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2018 in de categorie 6 & 7 jaar.

Meer informatie: