999 Games inspireert

999 Games heeft deze week Muse uitgeleverd. Muse is een partyspel voor teams. Een van de teamleden geeft als muze aanwijzingen, waarna zijn teamgenoten de juiste kaarten moeten raden. Het volgende team trekt zes meesterwerkkaarten en twee inspiratiekaarten, kiest er in het geheim één per soort en geeft deze aan de muze van het actieve team. De muze houdt het meesterwerk geheim en laat de inspiratiekaart zien. Hij geeft zijn team een aanwijzing op basis van de instructies op de inspiratiekaart (noem dit, neurie dat, beeld iets uit). Het volgende team schudt de zes meesterwerken van deze ronde, waarna het actieve team overlegt (uiteraard zonder ongepaste aanwijzingen van de muze) en een keuze uit de zes meesterwerken maakt. Bij een juiste keuze gaat het meesterwerk naar het actieve team, bij een foute keuze naar het volgende team.  Het team dat als eerste vijf meesterwerken verzamelt, wint het spel.

Muse is een ontwerp van Jordan Sorenson. Het spel is geschikt voor 2-12 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ong. 30 minuten. Er is een regelkaartje voor een spel met minder dan vier spelers, maar deze heb ik niet gezien. Mijn contactpersoon is op vakantie, dus moest ik het doen met de informatie op de Speelgoed van het Jaar website. Voor deze speelgoedprijs is Muse genomineerd in de categorie 12-17 jaar, wat een beetje vreemd is gezien deze leeftijdsindicatie van het spel. Muse is prettig geprijsd, de adviesprijs is € 19,99.

Meer informatie: